08 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινές ταινίες...για πάντα!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή όχι μόνο των απλών ανθρώπων αλλά και των σεναριογράφων. Θες εμπνέονται από την ομορφιά της θάλασσας, την γαλήνη ενός νησιού; την ζέστη του ήλιου; Ό,τι και να είναι εμείς χαιρόμαστε όταν βλέπουμε ταινίες που εκτυλίσσονται σε αχανείς παραλίες και σε χρυσές αμμουδιές. Επειδή το καλοκαίρι αυτό είναι δύσκολο να αποδράσει κανείς, οι παρακάτω ταινίες προσφέρονται να το καταφέρουν αυτό, και με το παραπάνω. Φυσικά ανάμεσα σε αυτές θα βρείτε και τοπία από την πανέμορφη Ελλάδα μας!
Mamma Mia!
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω πολλά γι' αυτή την ταινία. Μάλλον πιο σωστά θα το αποκαλούσα ως μιούζικαλ. Η Μέριλ Στριπ απέδειξε με αυτή την ταινία πως εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι και καλή τραγουδίστρια ερμηνεύοντας επιτυχίες του γνωστού σουηδικού συγκροτήματος των Abba. Αν σκεφτείτε πως κάποια σαν κι εμένα που μισεί τα μιούζικαλ κατόρθωσε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου μέχρι το τέλος, αυτό λέει πολλά. Αν δεν σας αρκεί αυτό, αξίζει τότε να αναφέρω πως η ταινία ήταν υποψήφια για βραβείο Golden Globe το 2009. Πιο αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι τα γυρίσματα έγιναν στα ελληνικά νησιά μας. Όλοι όσοι παρακολούθησαν την ταινία θαύμασαν τα ολόλευκα νησιώτικα σπίτια και τα γαλαζοπράσινα νερά της Σκόπελου και της Σκιάθου. Ο Pierce Brosnan που ήρθε για τις ανάγκες της ταινίας στην Ελλάδα είπε τα καλύτερα λόγια...(γι' αυτό δεν ξαναπατήσατε το πόδι σας από τότε κε James Bond; Τέλος πάντων...).







 


 

Blue Lagoon (Η Γαλάζια Λίμνη)
Η Brooke Shields σε ένα ρόλο- σταθμό στην καριέρα της, αφού ήταν η απαρχή για μια πορεία που μόνο ανοδική την λες. Δύο παιδιά ναυαγοί σε ένα νησί μεγαλώνουν μαζί και ερωτεύονται...
Εγώ πάλι βλέποντας και ξαναβλέποντας την ταινία αναρωτιέμαι: και καλά να σου τύχει να
ναυαγήσεις με ένα όμορφο ξανθό παλικάρι (βλ. πάνω φωτό) τι κάνεις αμά δεν είναι του γούστου
σου; Εδώ κολλάει το "αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες". Οι απέραντες παραλίες που βλέπετε
στο έργο βρίσκονται στα νησιά Φίτζι (τι σας ξεσήκωσα να πάτε; μα τόση μεγάλη παραλία , τόση ηρεμία, θα βαρεθείτε, απαπα!)












Fool's Gold
Το δίδυμο Kate Hudson-Matthew McConaughey συνεργάστηκε για δεύτερη φορά μετά
την ευδοκίμηση της πρώτης στην ταινία "How to lose a guy in 10 days". Οι δύο τους είχαν
καλή χημεία και αποφάσισαν να επαναλάβουν το εγχείρημα. Δυστυχώς όχι με το ίδιο
αποτέλεσμα. Η ταινία δεν ήταν κακή αλλά σίγουρα καλύτεροι ήταν οι κοιλιακοί του Matthew...
Τα γυρίσματα έγιναν στις Μπαχάμες και την Αυστραλία (έτσι εξηγούνται όλα...)


Θα μπορούσα να βάλω άλλες τόσες ταινίες αλλά δε θα το κάνω γιατί πρώτον θα γίνω
κουραστική και δεύτερον θα προκαλέσω την ζήλια σας, που δεν μπορείτε να πάτε για βουτιές οπότε θα κλείσω εδώ.
Ελπίζω να "καλοκαίριασε" η διάθεση σας μετά από αυτό, γιατί ο καιρός δεν λέει ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου