17 Μαΐου 2013

CD's με πολλή τέχνη (γραφιστική)

 Δεν είμαι αναχρονιστικό κορίτσι αλλά μου αρέσουν οι αναδρομές. Δεν είναι εύκολο να το παραδεχθεί κανείς αλλά η εποχή των CD's έχει περάσει στο παρελθόν ανεπιστρεπτί. Από την στιγμή που μπορείς να κάνεις "download" το αγαπημένο σου κομμάτι από to itunes, γιατί να γεμίζεις το σπίτι σου με θήκες με CD; Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει πως τα CD είναι αναντικατάστατα αφού εκτός του ότι έχουν αγαπημένες επιτυχίες έχουν και φωτογραφικό υλικό το οποίο άλλες φορές μπορεί να απογοητεύσει άλλες όμως μπορεί να πετύχει ένα αποτέλεσμα που να καταπλήξει. Από τις τελευταίες περιπτώσεις πήρα την έμπνευση μου. Σας έχω συγκεντρώσει εξώφυλλα άλμπουμ τα οποία μπορεί να θυμάστε, να ξεχάσατε, να λατρέψατε αλλά σίγουρα ξεχωρίσατε για την πρωτοτυπία τους και την τέχνη που κατέχει ο δημιουργός τους.
 
Tο ροκ συγκρότημα Muse συνεργάστηκε με το studio γραφιστικής Boca για τα εξώφυλλα  
δύο εκ των άλμπουμ τους και τα αποτέλεσματα όπως βλέπετε παραπάνω τους δικαίωσαν.
Το άλμπουμ "Life In Cartoon Motion" έφερε γούρι στον Mika, ή μήπως το αντίθετο;

Ποιοι είναι αυτοί οι τρεις θα αναρωτηθείτε εύλογα (δε βοηθάει και το όνομα, ξέρω). Είναι οι Alma Lusitana, ένα Πορτογαλικό συγκρότημα το οποίο εκπροσώπησε και τη χώρα στην Eurovision το 1998 μέσω του Festival De Canção (πως προφέρεται, ιδέα δεν έχω).Το καλλιτεχνικό κομμάτι του εξωφύλλου του album τους "Ai Mouraria" επιμελήθηκαν οι Silva Designers.  
Δε θα πω πολλά, μόνο ότι είναι δημιουργία ενός Γιαπωνέζου καλλιτέχνη, του Takashi Murakami. Πάε-φεκτα! Είδατε; ξέρω και Ιαπωνικά (του google!)

                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου